Joensuun
Kataja

120-vuotiaan Katajan takana joukko vastuullisia vaikuttajia

 

Joensuun Kataja ry on yksi Suomen menestyneimpiä urheiluseuroja. Seuran nimissä on saavutettu lukuisia arvokisamitaleita. Tänä päivänä seurassa on jäseniä noin 1 700 kuudessa eri lajijaostossa. Seuran 120-vuotisen historian kunniaksi järjestettiin 19.9.2020 juhlagaala Joensuussa.

 

– 120 vuotta ilon kyyneliä, hikipisaroita, tunteita ja tappuraa. Liikkumisen iloa ja huippuhetkiä, täyttä elämää. Nyt on juhlan aika, totesi johtokunnan puheenjohtaja Esa Karvinen tervetuliaispuheessaan juhlaväelle.

 

Gaalassa kokoontui seuran menestyneiden urheilijoiden lisäksi tärkeä joukko seuran toiminnan mahdollistajia. Tilaisuudessa Eero Broman ja Kyösti Kakkonen nimitettiin kunniapuheenjohtajiksi ansiokkaasta sekä antaumuksellisesta toiminnasta seuran ja sen jäsenten hyväksi. Harri Broman puolestaan nimitettiin kunniajäseneksi erittäin huomattavasta seuran toiminnan edistämisestä. Nimitykset ovat elinikäisiä.

 

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen toikin esiin onnittelupuheessaan seuran pitkän ja ansiokkaan historian lisäksi yrityselämän merkitystä seuran toiminnan mahdollistajana.

 

– Se, että nuoret hakeutuvat Joensuuhun vaatii kaupungilta jotakin. Meidän täytyy olla vetovoimaisia sekä myös pitovoimaisia saadaksemme heidät jäämään. Nuoret aktiivi-ikäiset ihmiset vaativat viihtyäkseen perustarpeidensa lisäksi laajan kirjon harrastusmahdollisuuksia, linjasi Karjalainen ja totesi kaupungissa toimivan yritysmaailman merkityksen olevan valtakunnan tasolla huippuluokkaa yhteiskuntavastuullisuudessaan.

 

Katajaa muistivat myös monet arvovaltaiset tahot kuten Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

-Liikuntajärjestöt ovat tärkeä osa tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamisessa. Teidän osaamisenne niin lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen tukemisessa, aikuisten kunto- ja terveysliikunnassa sekä eettisesti korkeatasoisesta kilpa- ja huippu-urheilusta huolehtimisessa ja järjestämisessä ovat asioita, joiden merkitys on viime kuukausina vain korostunut, toteaa ministeri Saarikko Katajalle osoittamassaan onnittelutervehdyksessä.

 

Seuran johtokunnan puheenjohtajana toimii Esa Karvinen. Johtokunnan jäseniä on puheenjohtajan lisäksi yhteensä kymmenen. Miika Sunikka, Jussi Väisänen, Petri Lempiäinen ja Maria Mustajärvi tulevat yrityselämästä. Johtokuntaan kuuluu myös kuusi lajijaostojen edustajaa: Ilari Nissinen (hiihto), Paavo Vatanen (koripallo), Kirsi Vallius-Leinonen (muodostelmaluistelu), Antti Saastamoinen (taitoluistelu), Rainer Kastinen (voimistelu) ja Jussi Oinonen (yleisurheilu, johtokunnan varapuheenjohtaja). Johtokunnan sihteerinä ja seuran toimistopäällikkönä toimii Johannes Lasaroff.

Mikael Rajahalmeen ottamiin gaalaillan kuviin pääset tästä linkistä